

Babeczki czekoladowe z kremem waniliowym - wideo
Trudność:
1 / 3
ilość porcji:
12
czas przygotowania:
60 min.
Składniki
Babeczki:
- 1 opakowanie Babeczek czekoladowych Delecta
- 2 jajka
- 100 ml mleka
- 100 ml oleju
Krem:
- 100g miękkiego masła
- 200g serka śmietankowego kanapkowego
- 2 łyżki cukru pudru
- 1 łyżeczkacukru wanilinowego Delecta
- Posypka Słoneczna Łąka Delecta
Przygotowanie
KROK 1: Babeczki: wsyp do miski zawartość opakowania, dodaj jajka, mleko i olej i całość wymieszaj szpatułką do połączenia. Do formy na muffiny włóż papilotki dołączone do opakowania z mieszanką, a następnie wyłóż do nich gotową masę. Piecz w 180 stopniach C. przez 20 minut. Ostudź przed nałożeniem kremu.
KROK 2: Krem: do misy miksera włóż miękkie masło i oba cukry. Utrzyj do powstania białej masy. Na koniec dodaj serek śmietankowy i delikatnie wymieszaj.
KROK 3: Wystudzone babeczki udekoruj kremem i posyp dekoracją Słoneczna Łąka Delecta.
