fbpx
Cofnij
Autor: delektujemy

Bakaliowa przekąska [Krok po kroku]

15.06.2023
Bakaliowa przekąska [Krok po kroku]

Kroki

KROK 1

Przygotowujemy składniki: 1 opakowanie orzechów laskowych Bakalland, płatków migdałowych Bakalland, białko 1 jaja, 3 łyżki cukru trzcinowego, opakowanie cukru cynamonowego Delecta, 1/3 łyżeczki soli, 255 g stopionego masła.

KROK 2

Białko ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem soli i cukru trzcinowego. Do piany dodajemy cukier cynamonowy, orzechy, płatki migdałowe oraz stopione masło.

KROK 3

Masę rozkładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 150 stopni (bez termoobiegu) przez 45 minut (co 15 minut mieszając).

KROK 4

Odstawiamy do wystudzenia i chrupiemy.

Zobacz inne wpisy
Zobacz więcej

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.
WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem