Choinki brownie - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 12
Czas przygotowania: 60 min.

Składniki

Brownie:

Przygotowanie

KROK 1: Rozpuść (i pozostaw do wystudzenia) margarynę do masy czekoladowej. W wysokim naczyniu wymieszaj jaja z olejem, stopniowo wsypuj zawartość torebki z ciastem i miksuj ok. 4 minuty. Gotową masę przełóż do wyłożonej papierem do pieczenia blachy o wymiarach 25 x 30 cm. 3. Wstaw do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika i piecz ok. 20−25 minut.
 
KROK 2: Po wyjęciu ciasta z piekarnika, ponakłuwaj wierzch widelcem, nie wyłączaj piekarnika.
 
KROK 3: Do głębokiej miski wsyp zawartość torebki z masą czekoladową, dodaj jajo i wystudzoną margarynę; wymieszaj łyżką do połączenia się składników. Wyłóż masę na upieczone ciasto, rozsmarowując na całej powierzchni. Natychmiast wstaw do nagrzanego do temperatury 180 stopni C piekarnika i piecz przez ok. 9 minut (UWAGA: nie przedłużaj czasu pieczenia; masa powinna być z góry sucha, w środku półpłynna). Po wyjęciu pozostaw ciasto w blaszce do całkowitego wystudzenia.
 
KROK 4: Ciasto pokrój na trójkąty. W każdy trójkąt wbij słomkę przeciętą na pół.
 
KROK 5: Udekoruj zielonym lukrem, kropelkami czekoladowymi, mini piegami i mixem dekoracji
Choinki brownie - Delektujemy.pl

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy