Babeczki świąteczne - bałwanki
Trudność:
1 / 3
ilość porcji:
12
czas przygotowania:
50 min.
Składniki
- 1 opakowanie babeczek czekoladowych Delecta
- 2 jajka
- 100 ml mleka
- 100 ml oleju
Krem:
- 130 g serka śmietankowego
- 2 łyżki cukru pudru
- 100 g wiórek kokosowych Bakalland
- kropelki czekoladowe, deserowe Delecta
- kolorowe mini piegi Dekorada Delecta (czerwone)
Przygotowanie
KROK 1: W misce umieść zawartość opakowania z ciastem na babeczki, jajka, olej i mleko, zmiksuj na gładkie ciasto. Przełóż do formy do muffinek wyłożonej papilotkami, piecz w 180 stopni C przez 20 minut. Po wyjęciu z piekarnika wystudź.
KROK 2: Przygotowuj krem: w miseczce wymieszaj łyżką serek śmietankowy z cukrem pudrem.
KROK 3: Wystudzone babeczki pokryj z góry kremem, a następnie zanurzaj wierzch w wiórkach kokosowych w taki sposób, aby przykleiły się do kremu. Udekoruj kropelkami czekoladowymi i czerwonymi piegami, tworząc oczy i usta bałwanków z kropelek oraz nosy z czerwonych piegów.