Halloweenowa panna cotta - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 30 min.

Składniki

Przygotowanie

KROK 1: W garnku zagotuj mleko i zdejmij z ognia. Wsyp galaretkę mleczną i wymieszaj do rozpuszczenia. Dwie półkoliste foremki przepłucz zimną wodą i wlej do nich galaretkę. Wstaw do lodówki na całą noc.

KROK 2: Maliny rozmroź i zmiksuj razem z cukrem pudrem. Dodaj syrop z róży i wymieszaj.

KROK 3: Śliwkę pokrój na plasterki.

KROK 4: Miseczki z galaretką zanurz na chwilę w gorącej wodzie i wyjmij je na talerz. Polej sosem malinowym. Na wierzchu ułóż po plasterku śliwki oraz suszonej żurawinie. Owoce posmaruj miodem, aby ładnie błyszczały.

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy