fbpx

PRZEPIS OD SŁODKI TEMAT

Ciasto dyniowe z kremem cytrynowym - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Ciasto dyniowe z kremem cytrynowym
Udostępnij:
Trudność: 1 / 3
ilość porcji: 12
czas przygotowania: 60 min.

Składniki

Ciasto dyniowe:

Krem cytrynowy:

Lukier:

  • 4 łyżki cukru pudru
  • sok z cytryny

Przygotowanie

KROK 1: Z małej dyni wydrąż pestki, podziel na mniejsze części i ze skórą wstaw do nagrzanego piekarnika na ok. 45 minut 170 stopni. Po wystudzeniu obierz dynię ze skóry i zblenduj na puree. 
 
KROK 2: Mokre składniki oraz cukier połącz. Dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem i sodą - wymieszaj. Ciasto przełóż do formy i wstaw do nagrzanego piekarnika na ok. 45 minut 180 stopni. Po wystudzeniu ciasto dyniowe przekrój na dwie części. 
 
KROK 3: Galaretki rozpuść we wrzątku. Śmietankę ubij na sztywno z cukrem i wlej wystudzone galaretki. Ciasto złóż w tortownicy lub rancie. Tężejący krem wylej na spod ciasta i  przykryj drugim blatem. Włóż ciasto do lodówki. 
 
KROK 4: Przygotuj lukier i wylej go na ciasto. 
Ciasto dyniowe z kremem cytrynowym - Delektujemy.pl

Ciasto dyniowe z kremem cytrynowym

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.
WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+