fbpx
Szybkie ciasto z agrestem - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Szybkie ciasto z agrestem
Udostępnij:
Trudność: 1 / 3
ilość porcji: 8
czas przygotowania: 60 min.

Składniki

Przygotowanie

KROK 1: Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C i przygotuj tortownicę, wykładając jej spód papierem do pieczenia. Umyj agrest i odstaw na bok, aby osuszył się z nadmiaru wody.

KROK 2: W misce ubij masło z cukrem na puszystą masę. Dodaj jajka, jedno po drugim, ciągle miksując. Następnie dodaj ekstrakt waniliowy i dokładnie wymieszaj.

KROK 3:  Przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia i stopniowo dodawaj do masy maślanej, mieszając delikatnie, aż do uzyskania jednolitej konsystencji.

KROK 4: Przełóż połowę ciasta do przygotowanej tortownicy i równomiernie rozłóż. Na ciasto wysyp połowę agrestu, a następnie przykryj pozostałą częścią ciasta. Na wierzchu rozłóż resztę agrestu, lekko dociskając owoce w ciasto.

KROK 5: Piecz w rozgrzanym piekarniku przez około 35-40 minut, aż ciasto będzie złociste, a patyczek wbity w środek wyjdzie suchy. Po upieczeniu wyjmij ciasto z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia. Przed podaniem posyp cukrem pudrem.

Szybkie ciasto z agrestem

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.
WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+