fbpx
Muffinki czekoladowe bez obrączki - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Muffinki czekoladowe bez obrączki
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 10
czas przygotowania: 60

Składniki

Nadzienie:
  • 1 łyżka cukru wanilinowego Delecta
  • 100 g cukru
  • 100 g mąki pszennej
  • 150 g solonego masła
  • 250 g czekolady deserowej
  • 3 roztrzepane jajka

Przygotowanie

W kuchni chwila nieuwagi może skończyć się...stratą obrączki! A jak powszechnie wiadomo, wszystkie obrączki i pierścionki lubią zsuwać się z palców i znikać w cieście...

  1. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180°C (bez termoobiegu).
  2. Foremki do pieczenia muffinów wykładamy papilotkami lub papierem do pieczenia.
  3. Czekoladę rozpuszczamy, następnie dodajemy masło i podgrzewamy do całkowitego roztopienia.
  4. Energicznie mieszając, dodajemy jajka.
  5. Mieszamy dodając cukier i mąkę, tak aby wszystkie składniki się dobrze połączyły.
  6. Ciasto wlewamy do foremek i pieczemy przez 30 minut.
  7. Muffiny ozdabiamy pikiem.

Uważajcie na niespodziewane pierścionki zaręczynowe ukryte w muffinach. ;)

Muffinki czekoladowe bez obrączki

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+