1h 10 porcji Łatwy
Muffinki czekoladowe bez obrączki
Muffinki czekoladowe bez obrączki

Muffinki czekoladowe bez obrączki

Składniki

Nadzienie:

Jak przygotować muffinki czekoladowe bez obrączki?

W kuchni chwila nieuwagi może skończyć się…stratą obrączki! A jak powszechnie wiadomo, wszystkie obrączki i pierścionki lubią zsuwać się z palców i znikać w cieście…

  1. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180°C (bez termoobiegu).
  2. Foremki do pieczenia muffinów wykładamy papilotkami lub papierem do pieczenia.
  3. Czekoladę rozpuszczamy, następnie dodajemy masło i podgrzewamy do całkowitego roztopienia.
  4. Energicznie mieszając, dodajemy jajka.
  5. Mieszamy dodając cukier i mąkę, tak aby wszystkie składniki się dobrze połączyły.
  6. Ciasto wlewamy do foremek i pieczemy przez 30 minut.
  7. Muffiny ozdabiamy pikiem.

Uważajcie na niespodziewane pierścionki zaręczynowe ukryte w muffinach. 😉

Średnia: 5,00 / 5 1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek
Loading...