fbpx
Sernik na zimno z jagodami - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Sernik na zimno z jagodami
Udostępnij:
Trudność: 1 / 3
ilość porcji: 12
czas przygotowania: 45 min.

Składniki

Przygotowanie

KROK 1: Mleko podgrzewamy tak, aby było ciepłe, ale nie gorące. Mieszamy dokładnie z żelatyną, aż cała się rozpuści i nie będzie żadnych grudek. 

KROK 2: Śmietanę ubijamy mikserem na puszystą masę. 

KROK 3: Do dużej miski przekładamy twaróg, cukier puder i cukier z wanilią, miksujemy do połączenia się składników. Nadal miksując na najniższych obrotach, wlewamy żelatynę i miksujemy, aż składniki się połączą. Na koniec dodajemy ubitą śmietanę i mieszamy łyżką.   

KROK 4: Tortownicę o średnicy 24 cm. wykładamy folią spożywczą. Na dnie układamy biszkopty. Wylewamy 2/3 masy. Do pozostałej części dodajemy jagody i miksujemy razem. Wlewamy masę jagodową do tortownicy i wyrównujemy łyżką. Wstawiamy do lodówki na minimum  6 godzin, do całkowitego stężenia. 

Sernik na zimno z jagodami

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.
WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+