Mleczna mozaika - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 16
Czas przygotowania: 60 min.

Składniki

Przygotowanie

KROK 1: Galaretki malinową i agrestową rozpuść każdą osobno w 250 ml gorącej wody.

KROK 2: Galaretki mleczną malinową i morelową rozpuść każdą osobno w 250 ml mleka. Gdy ostygną, przelej je do niedużych pojemników i wstaw do lodówki do stężenia. Następnie pokrój w 1-centymetrową kostkę.

KROK 3: 3 opakowania galaretek mlecznych śmietankowych rozpuść w 1,2 litra mleka. Odstaw do ostudzenia i na chwilę do lodówki, aby galaretka zaczęła lekko tężeć. Formę do babki posmaruj cienką warstwą oleju. Na zmianę układaj warstwy kolorowych galaretek pokrojonych w kostkę i mlecznej galaretki śmietankowej - do wyczerpania składników.

KROK 4: Wstaw formę do lodówki do całkowitego stężenia. Aby wyjąć deser z formy, ogrzej ścianki foremki suszarką lub gorącą wodą.

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy