Beziki “jaja sadzone” - Delektujemy.pl
Trudność: 18 / 3
Ilość porcji: 8
Czas przygotowania: 70 min.

Składniki

1 opakowanie <a href="https://allegro.pl/uzytkownik/SmA_Bakalland?string=beza%20delecta"> Beza Delecta</a>

  • 125 ml wody
  • 200 g dżemu morelowego

Przygotowanie

KROK 1 - Przygotowujemy blachę wyłożoną papierem do pieczenia, a piekarnik nagrzewamy do temperatury 160°C (bez termoobiegu).

KROK 2 - Zawartość opakowania z bezą miksujemy z zimną wodą przez 8 minut.

KROK 3 - Gotową masę dzielimy na 8 porcji, nakładając w równych odstępach na papier do pieczenia tak, aby każdy z placków z masy przypominał jajko sadzone. Bezy wstawiamy do piekarnika na 40 minut. Wyciągamy i nie wyłączamy piekarnika.

KROK 4 - Na podpieczone spody, nakładamy na środek każdej bezy po łyżce dżemu morelowego i ponownie wstawiamy do piekarnika na 20 minut.

 

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy