Jajka niespodzianki - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 10
Czas przygotowania: 60 min.

Składniki

Krem budyniowy:

Przygotowanie

KROK 1: Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej, wylać do foremki, wygładzić łyżeczką. Wstawić do lodówki do stężenia.

KROK 2: Mleko migdałowe wymieszać z budyniem i cukrem, zagotować. Ostudzić. Miękkie masło zmiksować z cukrem pudrem na puszystą masę, dodawać stopniowo ostudzony budyń, zmiksować. Przełożyć krem do rękawa cukierniczego.

KROK 3: Migdały w płatkach podprażyć na suchej patelni, aż nabiorą złocistego koloru. Ostudzić.

KROK 4: Do czekoladowych muszelek nałożyć kajmak, w niektóre można włożyć migdał w całości, następnie  krem budyniowy, posypać migdałami w płatkach. Wierzch można opcjonalnie polać strużkami czekolady lub oprószyć kakao.

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy