Dyniowe muffinki z figami - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 12
Czas przygotowania: 60 min.

Składniki

Dekoracje:

Przygotowanie

KROK 1: Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni C (bez termoobiegu).

KROK 2: Mieszankę do wypieku ciasta marchewkowego przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, łącząc z jajami, wodą i olejem. Do masy dodajemy bakalie i skórkę cytrynową.

KROK 3: Mokre składniki przelewamy do suchych, mieszamy łyżką do momentu, gdy nie będzie widać suchej mąki.

KROK 4: Przygotowujemy formę do muffinek wykładając papilotkami. Ciasto wykładamy do papilotek, a wierzch posypujemy pestkami dyni. Całość wstawiamy do piekarnika na około 20 minut, pieczemy do suchego patyczka.

Dyniowe muffinki z figami - Delektujemy.pl

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy