Kolorowe ciastka dla dzieci - Piego ciastka z Akademii Pana Kleksa - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 20
Czas przygotowania: 25 min.

Składniki

Przygotowanie

KROK 1: Piekarnik nagrzej do 180 stopni C bez termoobiegu.

KROK 2: Do miski wsyp zawartość torebki z ciastem, dodaj żółtko, masło i śmietanę. Miksuj (mieszadła świderki) ok. 2-3 minuty, do połączenia się składników. Z masy uformuj kulki wielkości orzecha włoskiego, układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, lekko spłaszcz. Ciastka udekoruj kolorowymi drażami, lekko je dociskając.

KROK 3: Natychmiast wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez 13-16 minut do zrumienienia. Ciasteczka ostrożnie przełóż na kratkę i pozostaw do wystudzenia.

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy