Muffinki renifery - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 12
Czas przygotowania: 60 min.

Składniki

1 opakowanie mieszanki na <a rel="nofollow" href="https://allegro.pl/uzytkownik/sklep_bakalland?string=babeczki%20czekoladowe">babeczki czekoladowe Delecta</a>

Przygotowanie

KROK 1: Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C. Do wysokiego naczynia wsyp zawartość opakowania z ciastem, dodaj dwa jajka, 100 ml mleka oraz 100 ml oleju. Wymieszaj składniki ze sobą  - możesz to zrobić za pomocą łyżki lub miksera. Rozdziel ciasto do foremek na babeczki, wypełniając je do 3/4 wysokości.

KROK 2: Piecz babeczki przez 17-18 minut. Po upieczeniu wyjmij je z piekarnika i pozwól im ostygnąć.

KROK 3: Przygotuj polewę czekoladową - zanurz opakowanie w gorącej, ale nie wrzącej wodzie na 5 minut. Gdy babeczki ostygną, polej je równomiernie polewą czekoladową.

KROK 4: Zanim polewa stężeje, umieść na każdej babeczce dwa precelki jako rogi renifera, czerwone mini piegi Dekorada jako nos oraz małe kawałki białej czekolady lub gotowe oczka cukiernicze jako oczy.

KROK 5: Pozwól polewie całkowicie stężeć przed podaniem. Babeczki najlepiej przechowywać w chłodnym miejscu, aby polewa pozostała twarda.

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy