Składniki
- 450 g dyni startej na tarce o grubych oczkach
- 3 jajka
- 230 g cukru trzcinowego
- 1 łyżka cukru wanilinowego Delecta
- 250 ml oleju roślinnego
- skórka z 1 pomarańczy
- 1 łyżeczka cynamonu
- 385 g mąki
- 2 łyżeczki sody oczyszczonej Delecta
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia Delecta
- 100 g orzechów włoskich Bakalland
- cukier puder do posypania
Przygotowanie
KROK 1: Dynię zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
KROK 2: Jajka ubij z cukrem trzcinowym i wanilinowym. Dodaj olej, startą dynię, cynamon i skórkę z pomarańczy i wymieszaj. Dodaj mąkę, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia oraz posiekane orzechy włoskie i dokładnie wymieszaj.
KROK 3: Ciasto przelej do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz ok. 60 minut w 180 stopniach C. Przed podaniem posyp cukrem pudrem.