Babeczki dyniowe z czekoladą
Trudność:
1 / 3
ilość porcji:
18
czas przygotowania:
30 min.
Składniki
- 225 g mąki pszennej (można dać orkiszową)
- 2 łyżeczki cynamonu
- 1/2 łyżeczki mielonego imbiru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia Delecta
- 150 g cukru lub ksylitolu
- 120 ml oleju
- 2 jajka
- 250 g puree z dyni
- kilka kropel aromatu pomarańczowego Delecta
- 50 g gorzkiej czekolady
Przygotowanie
KROK 1: W misce wymieszaj suche składniki: mąkę, cynamon, imbir, proszek do pieczenia oraz cukier lub ksylitol.
KROK 2: W drugiej misce wymieszaj olej, jajka, puree z dyni i ekstrakt pomarańczowy. Dodaj mokre składniki do suchych i wymieszaj tylko do połączenia składników.
KROK 3: Dodaj posiekaną czekoladę i jeszcze raz szybko zamieszaj.
KROK 4: Ciasto rozłóż do foremek na muffinki wyłożonych papilotkami Piecz ok. 20 minut w temperaturze 190 stopni C.