Prosty sernik na herbatnikach - Delektujemy.pl
Trudność: 2 / 3
Ilość porcji: 12
Czas przygotowania: 105 min.

Składniki

Przygotowanie

KROK 1: Dno i boki okrągłej tortownicy o średnicy 23 cm wyłóż papierem do pieczenia. Dno formy wypełnij herbatnikami. W razie potrzeby podziel je na mniejsze części.

KROK 2: W dużej misce umieść twaróg, budyń, miękkie masło oraz ekstrakt z wanilii. Zmiksuj do uzyskania jednolitej masy. W innej misce umieść cukier i wbij wszystkie jajka. Ubij na wysokich obrotach miksera przez 5 minut do uzyskania jasnej i puszystej masy.

KROK 3: Masę przelej do miski z serem i całość zmiksuj na najniższych obrotach miksera. Ostrożnie wylej do tortownicy z herbatnikami.

KROK 4: Piekarnik nagrzej do 170 stopni C. Na dnie piekarnika umieść szeroką blachę wypełnioną do połowy wrzątkiem. Sernik umieść na środkowej półce piekarnika.

KROK 5: Piecz sernik przez 80 minut, następnie wyłącz piekarnik i pozostaw w nim sernik przez kolejne 20-30 minut. Dopiero wtedy wyjmij sernik.

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy