Ciasto z cukinią i orzechami - Delektujemy.pl
Trudność: 2 / 3
Ilość porcji: 12
Czas przygotowania: 50 min.

Składniki

Ciasto:

Przygotowanie

KROK 1: Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C. W dużej misce połącz mąkę, cukier, kakao, proszek do pieczenia i sól. Dodaj startą cukinię, posiekane orzechy i wymieszaj.

KROK 2: W innej misce ubij jajka z olejem i ekstraktem z wanilii. Następnie dodaj je do masy z cukinią i mieszaj do połączenia składników.

KROK 3: Przełóż ciasto do natłuszczonej formy typu keksówka. Piecz w piekarniku przez około 25-30 minut, aż ciasto będzie sprężyste w dotyku.

KROK 4: Po wyjęciu ciasta z piekarnika, pozostaw je do ostygnięcia przez około 15 minut, a następnie polej polewą czekoladową. Wystarczy, że wcześniej podgrzejesz ją w mikrofalówce lub polejesz gorącą wodą. 

KROK 5: Po nałożeniu polewy na wierzchu rozłóż kilka pokruszonych orzechów. 

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy