Omlet z truskawkami - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 1
Czas przygotowania: 15 min.

Składniki

Przygotowanie

KROK 1: Rozbij jajka do miski i ubij je na jednolitą masę. Dodaj proszek do pieczenia, mąkę, cukier wanilinowy oraz mleko. Wszystko dokładnie wymieszaj, aby nie było żadnych grudek.

KROK 2: Truskawki umyj, pokrój na mniejsze kawałki (jeżeli używasz świeżych truskawek). Jeżeli korzystasz z mrożonych, wystarczy je rozmrozić.

KROK 3: Na patelni rozpuść masło, a następnie wlej na nią przygotowane ciasto. Gdy ciasto będzie się smażyć, na wierzchu równomiernie rozłóż truskawki.

KROK 4: Smaż omlet na średnim ogniu. Gdy spód omletu się zrumieni, a wierzch zacznie lekko stygnąć, delikatnie  przewróć omlet na drugą stronę. Smaż jeszcze przez około 2-3 minuty.

KROK 5: Gotowy omlet przełóż na talerz. Możesz go posypać cukrem pudrem.

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy