Składniki
- 240 g mąki pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia Delecta
- 150 g cukru drobnego
- 85 ml oleju roślinnego
- 125 ml mleka krowiego lub roślinnego
- 1 duże jajko
- 1 łyżeczka naturalnego ekstraktu z wanilią Delecta
- 150 g borówek amerykańskich
Przygotowanie
KROK 1: W misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia oraz cukier.
KROK 2: W drugiej misce wymieszaj przy pomocy rózgi olej z mlekiem, jajkiem oraz ekstraktem z wanilii. Wlej mokre składniki do suchych i wymieszaj łyżką tylko do połączenia składników, w międzyczasie dodając do ciasta umyte borówki.
KROK 3: Piekarnik nagrzej do 200 stopni C. Foremkę na muffinki wyłóż 10 papilotkami. Do każdej foremki nałóż 1,5 łyżki ciasta. Wstaw do piekarnika i piecz ok. 20 minut do suchego patyczka.
emma
06-07-2023
Ocena:
Bardzo polecam, super przepis:)