fbpx
Tort czekoladowy z kremem malinowym - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Tort czekoladowy z kremem malinowym
Udostępnij:
Trudność: 5 / 3
ilość porcji: 12
czas przygotowania: 180 min.

Składniki

Składniki:

Przygotowanie

Czeka Cię specjalna okazja do świętowania? A może ktoś blisko ma niedługo urodziny? Polecamy pyszny, czekoladowy tort z malinowym kremem. Idealny i smaczny prezent.

  1. Ciasto jogurtowe przygotuj wg receptury podanej na opakowaniu, dodając do niego 2 łyżki kakao.
  2. Wypiecz w okrągłej tortownicy. Ostudź i przekrój na 3 blaty.
  3. Rozpuść 2 galaretki w 0,5 l wody. Ostudź.
  4. Podkoniec ubijania śmietanki dodaj lekko tężejące galaretki i miksuj do gładkiej konsystencji.
  5. Wystudzone ciasto przełóż masą malinową oraz posmaruj boki i górę ciasta.
  6. Polewę czekoladową rozpuść wg instrukcji podanej na opakowaniu i wylej na papier do pieczenia.
  7. Rozprowadź za pomocą szerokiej szpatułki cukierniczej na grubość ok 3 mm.
  8. Zaczekaj, aż czekolada zastygnie, po czym pokrój ją na prostokąty wielkości ok 6-7 cm na 2-3 cm.
  9. Prostokąty nie muszą być równe - będzie to ładnie wyglądało na brzegu tortu.
  10. Górę i boki również posmaruj masą. Na brzegi przyklej dekoracje czekoladowe a wierzch obsyp malinami.
  11. Przed podaniem schłódź.

Idealny tort, tylko z musem malinowym. Zostań mistrzem deserów i zaskocz rodzinę pysznymi wypiekami.

Tort czekoladowy z kremem malinowym

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.
WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+