
Deser tiramisù z irish cream
Trudność:
1 / 3
Ilość porcji:
4
Czas przygotowania:
30 min.
Składniki
Składniki:- 1 opakowanie kremu irish cream Delecta
 - 250 ml śmietanki 30%
 - 100 ml mleka
 - Okrągłe biszkopty
 - Filiżanka zaparzonego espresso
 - 30 ml amaretto
 - 175 ml zimnego mleka
 - 4 płaskie łyżki kakao
 
Przygotowanie
Przenosimy się do włosko-irlandzkiego klimatu!
- Miksujemy krem irish cream z mlekiem i śmietanką.
 - Nakładamy trochę kremu do pucharków. Najlepiej zrobić to rękawem cukierniczym.
 - Mieszamy espresso z likierem amaretto.
 - Zanurzamy na 2 sekundy biszkopty we wzmocnionym espresso i układamy na kremie.
 - Posypujemy kakao.
 - Nakładamy kolejne warstwy do wykorzystania wszystkich składników.
 - Wbijamy w deser radosny pik.
 
Od razu jakość weselej, prawda? Kawa w tej słodkiej wersji to prawdziwy majstersztyk!




