Czekoladowy budyń z musem dyniowym
Trudność:
1 / 3
ilość porcji:
4
czas przygotowania:
40 min.
Składniki
- 1 opakowanie budyniu smak czekoladowy z kawałkami czekolady Delecta
- 30 g cukru
- 500 ml mleka
- 300g obranej dyni
- 30 g masła
- 100 ml soku jabłkowego
- 60 g cukru trzcinowego
- garść 50 g migdałów w płatkach Bakalland
- 1 opakowanie płatków czekoladowych Decorada
Przygotowanie
Niespodziewani goście w jesienny wieczór? Warto wyczarować na szybko jakiś deser. Może czekoladowy budyń z musem dyniowym?
- Przygotowujemy budyń, a kiedy wystygnie - umieszczamy w słoiczkach.
- Pokrojoną w kostki dynię smażymy kilka minut na maśle, zalewamy sokiem jabłkowym i dodajemy cukier.
- Dusimy dynię pod przykryciem około 20 minut. W razie potrzeby dolewamy wody.
- Blendujemy dynię na gładki mus i nakładamy na budyń.
- Dekorujemy płatkami migdałowymi, Decoradą i ulubionym pikiem!
Warto mieć w szafce desery, które nie pozwolą Cię zaskoczyć w żadnej sytuacji!