Babeczki marchewkowe mocno orzechowe
Trudność:
1 / 3
ilość porcji:
12
czas przygotowania:
40 min.
Składniki
Składniki:- 1 opakowanie ciasta marchewkowego Delecta
- 3 jaja
- 150 ml oleju
- 10 ml wody
- 80 g orzechów włoskich Bakalland
- 80 g migdałów Bakalland
- 50 g słonecznika Bakalland
- 30 g cukru
Przygotowanie
Czy są tutaj jacyś fani orzechów? Dziś będzie coś dla Was. To naprawdę mocno orzechowy przepis!
- Siekamy bakalie.
- Przygotowujemy formę do wypieku babeczek, papilotki, a piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni C (bez termoobiegu).
- Mieszankę do domowego wypieku ciasta marchewkowego łączymy z jajami, olejem, wodą. Dodajemy do masy większą część posiekanych orzechów i łączymy.
- Ciasto przekładamy do 12 foremek. Na górę posypujemy resztę bakalii. Dodatkowo oprószamy babeczki cukrem.
- Wstawiamy do piekarnika na 20 minut. Studzimy gotowe babeczki.
- Dekorujemy babeczki ulubionymi pikami.
Podanie orzechów w tak słodkiej formie skusi każdego! Na szczęście można jeść śmiało - orzechy mają wiele pro-zdrowotnych właściwości :)