
Trudność:
1 / 3
Ilość porcji:
12
Czas przygotowania:
60 min.
Składniki
Ciasto:- 1 opakowanie ciasta marchewkowego Delecta
 - 3 jaja
 - 150 oleju
 - 100 ml wody
 
- 250 g serka mascarpone
 - 1 tabliczka czekolady mlecznej
 - 500 ml śmietanki 36%
 
- świeża mięta
 
Przygotowanie
Szybkie babeczki to najlepszy dodatek do kawy, który powstaje bardzo szybko - mniam, będzie pysznie!
- Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni C (bez termoobiegu) i wykładamy blaszkę na babeczki papilotkami.
 - Ciasto marchewkowe przyrządzamy według instrukcji na opakowaniu, łącząc suche składniki z jajami, wodą i olejem.
 - Przekładamy masę do papilotek i pieczemy w nagrzanym piekarniku.
 - Rozpuszczamy czekoladę i ubijamy krem: mascarpone łączymy ze śmietanką i dodajemy rozpuszczoną czekoladę.
 - Krem nakładamy na babeczki za pomocą szprycy i specjalnych końcówek w kształcie kwiatów.
 - Dekorujemy świeżą miętą i ulubionym pikiem.
 




