Babeczki marchewkowe z kremowym serkiem
Trudność:
1 / 3
ilość porcji:
12
czas przygotowania:
45 min.
Składniki
Ciasto:- 1 opakowanie ciasta marchewkowego Delecta
- 3 jaja
- 150 ml oleju
- 10 ml wody
- 2 opakowania serka naturalnego
- 4 łyżki cukru pudru
- 1 łyżka sezamu Bakalland
- cukrowe marchewki lub inne ozdoby
Przygotowanie
Czy do kremowego deseru można przemycić trochę... witamin? Sprytne panie domu pokochają naszą propozycję!
- Przygotowujemy formę do muffinek i papilotki. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni C (bez termoobiegu).
- Do mieszanki do wypieku ciasta marchewkowego dodajemy jaja, olej, wodę, a następnie wszystko miksujemy.
- Masę przekładamy do 12 papilotek i wstawiamy do piekarnika na 20—25 minut. Gotowe babeczki wyciągamy i odstawiamy do wystudzenia.
- W misce łączymy serek naturalny z cukrem pudrem, a następnie tak przygotowany krem wykładamy na babeczki.
- Całość dekorujemy sezamem i jadalnymi, cukrowymi marchewkami. Babeczki zwieńczamy pikiem.
No… teraz można nawet powiedzieć, że to deser z witaminami ;)