Czekoladowy salceson z jabłkami - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 20
Czas przygotowania: 60 min.

Składniki

Ciasto:

Przygotowanie

Myśleliście, że salceson to wyłącznie wyrób garmażeryjny? A co powiecie na salceson, który jest ciastem biszkoptowym z kakao i jabłkami?

  1. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni C (bez termoobiegu).
  2. Prostokątną blachę wykładamy papierem do pieczenia.
  3. Wszystkie składniki, oprócz jabłek, dokładnie mieszamy.
  4. Ciasto przekładamy na formę i wkładamy pokrojone kawałki jabłek.
  5. Pieczemy około 40 minut.
  6. Ciasto kroimy, a w każdy kawałek wtykamy pik.

Nazwa tego ciasta inspirowana jest jego przekrojem – kawałki jabłka wyglądają jak… słonina, oczywiście! Na szczęście, smakują jak najlepsze pod słońcem ciasto.

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy