Składniki
- 2 galaretki malinowe Delecta
- 100 g naturalnego serka homogenizowanego
- sezonowe owoce
Przygotowanie
KROK 1 - 1 galaretkę rozpuść w 400 ml gorącej wody. Rozlej do szklanek lub kieliszków ustawionych pod kątem, np. w foremce keksówce lub na blaszce do pieczenia. Najprościej nalewa się galaretkę z dzbanka z dzióbkiem.
KROK 2 - Wstaw do lodówki i poczekaj, aż galaretka stężeje.
KROK 3 - Drugą galaretkę rozpuść w 200 ml gorącej wody i odstaw do przestygnięta.
KROK 4 - Gdy galaretka będzie ostudzona, ale nadal płynna, dodaj do niej serek homogenizowany i wymieszaj trzepaczką, aż powstanie jednolity płyn.
KROK 5 - Keksówkę wyjmij z lodówki. Szklanki obróć o 180 stopni, tak aby warstwa z galaretką znalazła się na górze.
KROK 6 - Do szklanek nałóż warstwę z serkiem homogenizowanym i ponownie odstaw do lodówki do stężenia.
KROK 7 - Gotowy deser udekoruj świeżymi owocami.