Deser waniliowy z mrożonymi owocami
Trudność:
1 / 3
ilość porcji:
4
czas przygotowania:
15 min.
Składniki
Deser:- 1 opakowanie budyniu smak waniliowy Delecta
- 500 ml mleka
- 2 łyżki cukru
- 2 opakowania Owocowego Kubka Delecta o smaku czarnej porzeczki
- 300 ml wrzątku
- 200 g mrożonych owoców
Przygotowanie
Kisiel i budyń w dzieciństwie jadało się na zmianę. A co, gdyby połączyć je w jeden deser?
- Zaczynamy od przygotowania budyniu. Mieszamy zawartość torebki w 1 szklance mleka, a pozostałe zagotowujemy.
- Do gotującego się mleka wsypujemy cukier i mieszamy do rozpuszczenia, a następnie wlewamy budyń i mieszamy do momentu zgęstnienia. Budyń rozlewamy do wysokich szklanek.
- Kisiel zalewamy wrzątkiem i mieszamy do momentu zgęstnienia. Odstawiamy do wystudzenia.
- Na wystudzony budyń nakładamy kisiel.
- Wierzch dekorujemy mrożonymi owocami i pikiem.
Efektowny, ale prosty deser orzeźwia smakiem mrożonych owoców. Musicie skosztować!