Deser waniliowy z mrożonymi owocami - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 15 min.

Składniki

Deser:Dekoracje:
  • 200 g mrożonych owoców

Przygotowanie

Kisiel i budyń w dzieciństwie jadało się na zmianę. A co, gdyby połączyć je w jeden deser?

  1. Zaczynamy od przygotowania budyniu. Mieszamy zawartość torebki w 1 szklance mleka, a pozostałe zagotowujemy.
  2. Do gotującego się mleka wsypujemy cukier i mieszamy do rozpuszczenia, a następnie wlewamy budyń i mieszamy do momentu zgęstnienia. Budyń rozlewamy do wysokich szklanek.
  3. Kisiel zalewamy wrzątkiem i mieszamy do momentu zgęstnienia. Odstawiamy do wystudzenia.
  4. Na wystudzony budyń nakładamy kisiel.
  5. Wierzch dekorujemy mrożonymi owocami i pikiem.

Efektowny, ale prosty deser orzeźwia smakiem mrożonych owoców. Musicie skosztować!    

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy