Mini bezy z kremem malinowym z mascarpone
Trudność:
2 / 3
ilość porcji:
6
czas przygotowania:
120 min.
Składniki
Ciasto:
- 1 opakowanie Beza Delecta
- 125 ml zimnej wody
Krem:
- 100 g malin
- 200 g serka mascarpone
- 200 ml śmietanki 30% tłuszczu
- 2 łyżki cukru pudru
- 1 opakowanie Mixu do śmietany Delecta
Dekoracja:
- maliny, borówki amerykańskie, czerwona porzeczka, pestki granatu, listki mięty
Przygotowanie
KROK 1 - Blachę z wyposażenia piekarnika wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzej do 120*C z termoobiegiem.
KROK 2 - Do głębokiej miski wlej wodę, wsyp zawartość opakowania z bezą i miksuj na najwyższych obrotach przez 8 minut, do uzyskania sztywnej piany.
KROK 3 - Bezę wyłóż na papier formując 8 dysków lub wyciśnij przy pomocy woreczka cukierniczego. Wstaw do piekarnika i susz przez ok. 90 minut.
KROK 4 - Maliny zmiksuj i przetrzyj przez sitko.
KROK 5 - Śmietankę ubij na sztywno razem z mascarpone, dodając pod koniec cukier puder wymieszany z mixem do śmietany.
KROK 6 - Wymieszaj z przetartymi malinami przy pomocy łopatki. Krem nałóż do woreczka cukierniczego i napełnij nim bezy.
KROK 7 - Udekoruj świeżymi owocami oraz listkami mięty.