Mini bezy z kremem malinowym z mascarpone - Delektujemy.pl
Trudność: 2 / 3
Ilość porcji: 6
Czas przygotowania: 120 min.

Składniki

Ciasto:

Krem:

Dekoracja:

  • maliny, borówki amerykańskie, czerwona porzeczka, pestki granatu, listki mięty

Przygotowanie

KROK 1 - Blachę z wyposażenia piekarnika wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzej do 120*C z termoobiegiem.

KROK 2 - Do głębokiej miski wlej wodę, wsyp zawartość opakowania z bezą i miksuj na najwyższych obrotach przez 8 minut, do uzyskania sztywnej piany.

KROK 3 - Bezę wyłóż na papier formując 8 dysków lub wyciśnij przy pomocy woreczka cukierniczego. Wstaw do piekarnika i susz przez ok. 90 minut.

KROK 4 - Maliny zmiksuj i przetrzyj przez sitko.

KROK 5 - Śmietankę ubij na sztywno razem z mascarpone, dodając pod koniec cukier puder wymieszany z mixem do śmietany.

KROK 6 - Wymieszaj z przetartymi malinami przy pomocy łopatki. Krem nałóż do woreczka cukierniczego i napełnij nim bezy.

KROK 7 - Udekoruj świeżymi owocami oraz listkami mięty.

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy