Sernik na zimno z malinami - Delektujemy.pl
Trudność: 2 / 3
Ilość porcji: 12
Czas przygotowania: 200 min.

Składniki

Ciasto:

Dekoracja:

  • 1 opakowanie wiórków kokosowych Bakalland
  • 150 g malin

Przygotowanie

KROK 1 - Tortownicę o średnicy 25 cm wykładamy papierem do pieczenia.

KROK 2 - 250 g malin miksujemy blenderem.

KROK 3 - Żelatynę rozpuszczamy w 30 ml wrzącej wody, dodajemy do musu malinowego i ponownie blendujemy.

KROK 4 - Masę serową przyrządzamy miksując zawartość opakowania sernika na zimno z 200 ml kremówki i 100 ml mleka.

KROK 5 - Do masy serowej dodajemy mus malinowy, miksujemy wszystko razem.

KROK 6 - Tortownicę wykładamy biszkoptami i wylewamy masę.

KROK 7 - Odkładamy do schłodzenia na 2 godziny.

KROK 8 - Po wyjęciu z formy wierzch wykańczamy resztą malin i wiórkami kokosowymi.

 

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy