Serniczki na patyku - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 12
Czas przygotowania: 120 min.

Składniki

Spód:

Masa serowa:

Przygotowanie

KROK 1: W misce wymieszaj mąkę, cukier puder oraz proszek do pieczenia. Dodaj masło pokrojone w kostkę oraz jajko i szybko zagnieć ciasto. Wylep nim dno tortownicy o średnicy 26 cm wyłożonej papierem do pieczenia. 

KROK 2: W dużej misce umieść serek z wiaderka, budyń śmietankowy, jajka, cukier puder, śmietankę oraz ekstrakt waniliowy. Zmiksuj mikserem na gładką masę. Wylej ją na spód w tortownicy i wstaw do piekarnika nagrzanego do 170 stopni C. Piecz przez ok. 60 minut, aż sernik się zetnie i lekko zrumieni. Odstaw do ostudzenia, następnie wstaw do lodówki na całą noc.

KROK 3: Sernik wyjmij z formy i pokrój na 12 porcji. W każdy kawałek wetnij patyczek, wykałaczkę lub słomkę. Lukier przygotuj zgodnie z instrukcję na opakowaniu i dodaj do niego odrobinę różowego barwnika.
Kropelki czekoladowe rozpuść z kąpieli wodnej lub w mikrofalówce. Kawałki sernika dekoruj lukrem lub polewą czekoladową i wybranymi posypkami.

Serniczki na patyku - Delektujemy.pl

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy