fbpx
Domowa czekolada wielkanocna - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Domowa czekolada wielkanocna
Udostępnij:
Trudność: 1 / 3
ilość porcji: 16
czas przygotowania: 30 min.

Składniki

Masa czekoladowa:

Przygotowanie

KROK 1: Czekoladę deserową podziel na kostki i umieść w misce. Rozpuść nad kąpielą wodną. Dodaj orzechy włoskie, suszoną żurawinę oraz 1 opakowanie Dekorada Kolorowe Mini Piegi i wymieszaj. Przełóż do formy keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównaj wierzch i wstaw do lodówki na 30 minut.

KROK 2: Białą czekoladę podziel na kostki i umieść w misce. Rozpuść ją nad kąpielą wodną i wylej do keksówki na warstwę czekolady deserowej. Udekoruj czekoladowymi jajeczkami przekrojonymi na pół oraz kolorowymi mini piegami Delecta. Wstaw do lodówki na 2-3 godziny do całkowitego stężenia

KROK 3: Gotową czekoladę wyjmij z keksówki, odwiń z papieru i pokrój na plastry, a następnie na kostki.

 

Domowa czekolada wielkanocna - Delektujemy.pl

Domowa czekolada wielkanocna

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.
WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+