Tarta kajmakowa - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 12
Czas przygotowania: 45 min.

Składniki

Przygotowanie

KROK 1: W misce umieść zawartość torebki z ciastem, masło pokrojone w kostkę oraz jajko. Zmiksuj na wysokich obrotach do uzyskania kruszonki, następnie zagnieć jednolite ciasto.

KROK 2: Formę na tartę o średnicy 25 cm wysmaruj masłem. Ciasto kruche wyjmij z lodówki i rozwałkuj je na placek większy od formy. Wylep nim dno i boki formy, odetnij nadmiar ciasta. Nakłuj ciasto widelcem i wstaw do lodówki na 60 minut. Następnie piecz 20 minut w 190 stopniach C, aż spód się zezłoci.

KROK 3: Puszkę z kajmakiem wstaw na 5 minut do miski z gorącą wodą, następnie wyłóż do upieczony spód. 

KROK 4: Śmietankę podgrzej w rondelku, dodaj połamaną czekoladę i wymieszaj na gładki sos. Tartę polej polewą czekoladową i zostaw do schłodzenia.

Tarta kajmakowa - Delektujemy.pl

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy