Galaretka z ananasem z kremem śmietankowo­-orzechowym - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 60 min.

Składniki

Galaretka:Krem:
  • 200 g śmietany kremówki
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 1 łyżka masła orzechowego
Dekoracja:

Przygotowanie

Galaretka z ananasem? Teraz to możliwe! Propozycja galaretki deserowej z dodatkiem kremu orzechowego to szybka opcja na efektowny deser, który docenią przede wszystkim miłośnicy egzotycznych smakołyków.
  1. Ananasa kroimy w kostkę.
  2. Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie.
  3. Rozlewamy do pucharków, a do środka wkładamy ananasa.
  4. Deser odstawiamy do lodówki do stężenia na godzinę.
  5. Śmietanę ubijamy na sztywno.
  6. Dodajemy cukier puder, masło orzechowe i delikatnie miksujemy do połączenia składników.
  7. Krem wykładamy na wierzch każdej z galaretek i posypujemy dowolną posypką.
  8. Wykańczamy galaretkowymi lub czekoladowymi serduszkami.
  9. Dekorujemy ulubionymi pikami.

Ważna informacja dla osób, które nie jedzą mięsa - galaretka nie zawiera żelatyny!

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy