Zeberka budyniowa w słoiczku
Trudność:
1 / 3
ilość porcji:
6
czas przygotowania:
60 min.
Składniki
Masa:- 1 opakowanie budyniu o smaku waniliowym z naturalną wanilią Delecta
- 1 opakowanie budyniu o smaku czekoladowy z kawałkami czekolady Delecta
- 4 łyżki cukru lub miodu
- 750 ml mleka
- 150 g masła
- 100 g wiórków kokosowych Bakalland
- 1 opakowanie orzechów pekan Bakalland
- 1 opakowanie mango Bakalland
- 1 opakowanie fig duże owoce Bakalland
Przygotowanie
Ze smakowaniem kolejnych warstw tego deseru jest trochę jak z odkrywaniem własnych emocji – płynnie przechodzą jedna w drugą! Dlatego to najlepszy sposób na pocieszenie smutasa.
- Przygotowujemy dwa kremy budyniowe – czekoladowy i waniliowy – w dwóch osobnych naczyniach, zmniejszając w każdym ilość mleka do 375 ml.
- Gotowe naczynia z budyniem przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy do wystudzenia.
- Następnie z budyniu przygotowujemy krem – do każdego z budyniów dodajemy po 75 g masła i miksujemy na średnich obrotach przez kilka minut.
- Oba kremy układamy nieregularnymi warstwami w słoiczku i każdą z nich przesypujemy wiórkami kokosowymi.
- Dla ozdoby układamy na wierzchu połamane na połówki orzechy pekan oraz suszone owoce: figi i mango.
- Wbijamy ulubiony pik!
Czy uśmiech już pojawił się na twarzy?