Zeberka budyniowa w słoiczku - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 6
Czas przygotowania: 60 min.

Składniki

Masa:
  • 1 opakowanie budyniu o smaku waniliowym z naturalną wanilią Delecta
  • 1 opakowanie budyniu o smaku czekoladowy z kawałkami czekolady Delecta
  • 4 łyżki cukru lub miodu
  • 750 ml mleka
  • 150 g masła
Dekoracja:
  • 100 g wiórków kokosowych Bakalland
  • 1 opakowanie orzechów pekan Bakalland
  • 1 opakowanie mango Bakalland
  • 1 opakowanie fig duże owoce Bakalland

Przygotowanie

Ze smakowaniem kolejnych warstw tego deseru jest trochę jak z odkrywaniem własnych emocji – płynnie przechodzą jedna w drugą! Dlatego to najlepszy sposób na pocieszenie smutasa.

  1. Przygotowujemy dwa kremy budyniowe – czekoladowy i waniliowy – w dwóch osobnych naczyniach, zmniejszając w każdym ilość mleka do 375 ml.
  2. Gotowe naczynia z budyniem przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy do wystudzenia.
  3. Następnie z budyniu przygotowujemy krem – do każdego z budyniów dodajemy po 75 g masła i miksujemy na średnich obrotach przez kilka minut.
  4. Oba kremy układamy nieregularnymi warstwami w słoiczku i każdą z nich przesypujemy wiórkami kokosowymi.
  5. Dla ozdoby układamy na wierzchu połamane na połówki orzechy pekan oraz suszone owoce: figi i mango.
  6. Wbijamy ulubiony pik!

Czy uśmiech już pojawił się na twarzy?

Zeberka budyniowa w słoiczku - Delektujemy.pl

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy