Krok po kroku: Zawijanie strudla

  • 0,0
  • 0
Krok po kroku: Zawijanie strudla
Krok po kroku: Zawijanie strudla

Krok po kroku: Zawijanie strudla

  • 0,0
  • 0

strudla - zawijanie krok po kroku?

Krok po kroku: Zawijanie strudla

Krok 1

Ciasto przygotowujemy według przepisu zamieszczonego w tym przepisie. Do zawijania strudla będzie potrzebny także: obiadowy, płytki talerz, silikonowa mata i wałek oraz duża, bawełniana ścierka lub obrus.

Ciasto wstępnie rozwałkowujemy na silikonowej macie i odkładamy na bok. Na środku blatu kładziemy do góry dnem talerz, a na nim rozkładamy bawełniany obrus i posypujemy mąką.

Krok po kroku: Zawijanie strudla

Krok 2

Ciasto układamy na obrusie w miejscu, gdzie leży talerz i rozciągamy je rękami od środka na zewnątrz, symetrycznie we wszystkich kierunkach, podsypując mąką, aby się nie kleiło.

Krok po kroku: Zawijanie strudla

Krok 3

Rozciągnięte ciasto formujemy w kształt kwadratu, obcinając brzegi tak, aby powstała powierzchnia około 50 x 50 cm. Wyciągamy talerz spod obrusu, ciasto smarujemy połową roztopionego masła i rozkładamy przygotowany farsz.

Krok po kroku: Zawijanie strudla

Krok 4

Powoli zawijamy ciasto, smarując pozostałym masłem zwijaną część (aby ciasto dobrze się skleiło).

Oceń przepis 0,0
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
Średnia ocena: 5
Ilość ocen: 63