
Zachwycające lody kajmakowe
Składniki
Składniki:
- śmietanka 30% lub 36% – 1 l
- Kajmak Delecta (np. smak tradycyjny) – 1 puszka
- ulubione orzechy (np. pistacje, migdały lub orzechy włoskie)
Przygotuj:
- mikser
- keksówkę (o długości ok. 30 cm)
Przygotowanie
KROK 1: Schłodzoną śmietankę ubij mikserem. Dodaj do niej pół puszki kajmaku i jeszcze przez chwilę miksuj, aż do połączenia składników. Spróbuj powstałej masy, jeśli jest za mało słodka, dodaj więcej kajmaku i ponownie zmiksuj.
KROK 2: Masę przełóż do keksówki i wstaw do zamrażarki na ok. 2-3 godziny.
KROK 3: Zamrożone lody udekoruj pozostałym kajmakiem i posyp pokruszonymi orzechami (np. pistacjami, migdałami lub orzechami włoskimi).
Delektujmy się smakiem z Delecta!




