Tort malinowy - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Tort malinowy
Udostępnij:
Trudność: 1 / 3
ilość porcji: 16
czas przygotowania: 45 min.

Składniki

Na spód:

  • 250 g ciastek owsianych
  • 100 g masła

Na krem:

Dekoracja:

  • kolorowe mini bezy
  • owoce sezonowe

Przygotowanie

KROK 1: Ciasteczka owsiane zmiel w malakserze lub włóż do woreczka i pokrusz tłuczkiem do mięsa. Wsyp do miski wlej roztopione masło. Dokładnie wymieszaj. Wysyp do tortownicy o średnicy 25 cm wyłożonej papierem do pieczenia (samo dno). Dociśnij, np. szklanką. Wstaw do lodówki na czas przygotowania kremu.

KROK 2; Galaretki rozpuść w 300 ml gorącej wody. Odstaw do ostudzenia. Śmietankę ubij prawie na sztywno razem z cukrem pudrem i cukrem z prawdziwą wanilią. Dodaj serek mascarpone i zmiksuj do połączenia.

KROK 3: Jeżeli używasz mrożonych malin, należy je rozmrozić przed przygotowaniem tortu. Maliny zmiksuj i dodaj do ostudzonej galaretki. Następnie dodaj w 2-3 partiach do ubitego kremu, za każdym razem miksując do połączenia się składników. Na koniec dodaj do kremu świeże maliny i wymieszaj wszystko delikatnie szpatułką. 

KROK 4: Gotowy krem wyłóż na spód w tortownicy. Wyrównaj wierzch. Wstaw do lodówki na całą noc. Tuż przed podaniem wyjmij tort w tortownicy i udekoruj bezami oraz świeżymi owocami.

Tort malinowy - Delektujemy.pl

Tort malinowy

Ocena:
1 2 3 4 5

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.
WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze