Tarta z podwójnym budyniem waniliowym i owocami - Delektujemy.pl

Składniki

Spód:

  • 250 g mąki
  • 150 g zimnego masła,
  • 80 g cukru pudru,
  • 1 żółtko,
  • 2 łyżki zimnej wody

Masa:

  • 2 budynie waniliowe Delecta 40g,
  • 900 ml mleka,
  • 6 łyżek cukru,
  • 100 g zimnego masła

Przygotowanie

KROK 1: Zagnieć mąkę z zimnym masłem, cukrem, żółtkiem i wodą.

KROK 2: Uformuj kulę, schłódź 30 min, rozwałkuj, przełóż do formy na tartę (25 cm), nakłuj widelcem, piecz 20 min w 180°C do złocistości. Wystudź.

KROK 3: Ugotuj budynie w 900 ml mleka z cukrem, zdejmij z ognia, wmieszaj zimne masło, dokładnie wymieszaj, odstaw do wystudzenia i schłodź w lodówce.

KROK 4: Wykończenie: na spód wyłóż masę budyniową, wyrównaj, udekoruj owocami i miętą. Schłodź min. 1–2 h w lodówce, posyp cukrem pudrem tuż przed podaniem.

Delektujmy się smakiem z Delecta!

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy