fbpx
Szarlotka ucierana - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Szarlotka ucierana
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1 / 3
ilość porcji: 20
czas przygotowania: 20 min.

Składniki

Przygotowanie

KROK 1: Jabłka przekładamy do miski, dodajemy cynamon i mieszamy. 

KROK 2: Masło rozpuszczamy i studzimy. Kiedy będzie już zimne, ale nadal płynne, przekładamy do miski i miksujemy z cukrem i cukrem pudrem na jasną, puszystą masę. Następnie, wciąż ubijając, dodajemy po jednym jajku. Do powstałej masy przesiewamy mąkę i proszek do pieczenia, dokładnie mieszamy łopatką. 

KROK 3: Do blachy 20 x 30 cm wyłożonej papierem do pieczenia przekładamy trochę więcej, niż pół ciasta, na nie wykładamy jabłka i przykrywamy pozostałą częścią ciasta. Pieczemy w 180 stopni C  przez 50 minut.  

KROK 4: Wystudzone ciasto oprószamy cukrem pudrem. 

Szarlotka ucierana - Delektujemy.pl

Szarlotka ucierana

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.
WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Małgorzata

08-09-2024

Ocena:

Trochę mało jablkowego nadzienia

Katarzyna Kostrubiec

09-09-2024

Ocena:

Oczywiście możesz zwiększyć ilość jabłek :)

Agnieszka

15-09-2024

Ocena:

Bardzo fajne przepisy.

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+