Sernik stracciatella bez pieczenia - Delektujemy.pl
Trudność: 2 / 3
Ilość porcji: 16
Czas przygotowania: 45 min.

Składniki

Spód:

  • 110 g herbatników
  • 60 g masła

Masa serowa:

Przygotowanie

Przepis na formę o średnicy 20 cm.

KROK 1: Herbatniki rozdrobnij w malakserze. Masło rozpuść w rondelku i dodaj do herbatników. Wymieszaj, aż uzyskasz mokry piasek. Wsyp do tortownicy o średnicy 20 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównaj przy pomocy szklanki. Wstaw do lodówki na 30 minut.

KROK 2: W misce zmiksuj twaróg sernikowy ze 100 ml śmietanki i cukrem pudrem. Żelatynę zalej zminą wodą i odstaw na 10 minut. Drugie 100 ml śmietanki lekko podgrzej. Zalej żelatynę ciepłą śmietanką i wymieszaj do rozpuszczenia. 

KROK 3: Żelatynę dodaj do masy serowej i zmiksuj. Na koniec dodaj 1 opakowanie kropelek czekoladowych i wymieszaj. Masę serową przełóż na spód z herbatników. 

KROK 4: Drugie opakowanie kropelek rozdrobnij w malakserze i posyp tak uzyskanymi okruchami sernik. Wstaw do lodówki na kilka godzin do stężenia.

Sernik stracciatella bez pieczenia - Delektujemy.pl

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy