Sernik na zimno z truskawkami - Delektujemy.pl
Trudność: 2 / 3
Ilość porcji: 16
Czas przygotowania: 180 min.

Składniki

Przygotowanie

KROK 1 - Galaretkę truskawkową rozpuść w 400 ml wrzątku. Odstaw do ostygnięcia, a następnie wstaw do lodówki do lekkiego stężenia, co jakiś czas mieszając.

KROK 2 - Dno tortownicy o średnicy 24 cm wyłóż papierem do pieczenia. Na spodzie poukładaj biszkopty.

KROK 3 - Do wysokiego naczynia wlej schłodzone mleko i dodaj jogurt. Wsyp zawartość torebki z sernikiem na zimno i miksuj na najwyższych obrotach przez 3-4 minuty.

KROK 4 - Gotową masę przelej do tortownicy i wstaw do lodówki na ok. 20 min.

KROK 5 - Truskawki umyj, odetnij szypułki i przekrój na pół.

KROK 6 - Gdy sernik zetnie się na tyle, aby udźwignąć owoce, ułóż na jego powierzchni przygotowane truskawki, lekko dociskając.

KROK 7 - Zalej tężejącą galaretką przy pomocy łyżki.

KROK 8 - Wstaw do lodówki do całkowitego stężenia.

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy