Sernik karmelowy na zimno - wideo
Trudność:
1 / 3
ilość porcji:
12
czas przygotowania:
180 min.
Składniki
- 1 opakowanie „Sernik karmelowy na zimno” Delecta
- 625 ml zimnego mleka
- 120 g okrągłych biszkoptów
- 25 g czekolady mlecznej
Przygotowanie
KROK 1: Dno tortownicy o średnicy 24 cm wykładamy biszkoptami.
KROK 2: Do miski lub innego wysokiego naczynia wlewamy 500 ml mleka, wsypujemy zawartość torebki ze składnikami na sernik, miksujemy przez ok. 3-4 minuty. Gotową masę wylewamy na herbatniki.
KROK 3: Do miski lub innego wysokiego naczynia wlewamy 500 ml mleka, wsypujemy zawartość torebki ze składnikami na krem, miksujemy przez ok. 3-4 minuty. Tak przygotowany krem wykładamy na masę sernikową.
KROK 4: Wierzch sernika dekorujemy starta czekoladą, a następnie odstawiamy do lodówki na min. 2 godziny.