Podwójnie czekoladowe babeczki z nuta pomarańczy
Trudność:
1 / 3
ilość porcji:
12
czas przygotowania:
15 min.
Składniki
Ciasto:- 250 g mąki pszennej
- 150 g cukru trzcinowego lub kokosowego
- 3 łyżki kakao
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia Delecta
- 100 g masła
- 2 jaja
- 125 ml mleka
- 120 g jogurtu naturalnego
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii z Madagaskaru Delecta
- 1 opakowanie cukru ze skórką pomarańczową Delecta
- 100 g czekolady deserowej
- 100 g białej czekolady
Przygotowanie
Uczta dla smakoszy. Czekoladowe babeczki z nutą pomarańczy. Sprawdźcie inspirację według receptury @inmykitchen_pl
- W misce wymieszaj wszystkie suche składniki. W rondelku rozpuść masło i odstaw do przestygnięcia.
- Następnie dodaj do niego jajka, mleko, jogurt naturalny, ekstrakt z wanilii i wymieszaj.
- Połącz suche składniki z mokrymi. Dokładnie wymieszaj.
- Na koniec dodaj czekoladę deserową (jeśli jest w tabliczce, posiekaj ją na mniejsze kawałki).
- Masę przełóż do foremki na muffinki wyłożonej papilotkami. Na środek każdego wgłębienia z masą wciśnij kostkę białej czekolady.
- Piecz w 200 stopni C przez 15 - 19 minut. Babeczki są obłędnie pyszne, kto pierwszy ten lepszy :)
przepis powstał przy współpracy z @inmykitchen_pl