Podwójnie czekoladowe babeczki z nuta pomarańczy - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 12
Czas przygotowania: 15 min.

Składniki

Ciasto:

Przygotowanie

Uczta dla smakoszy. Czekoladowe babeczki z nutą pomarańczy. Sprawdźcie inspirację według receptury @inmykitchen_pl

  1. W misce wymieszaj wszystkie suche składniki. W rondelku rozpuść masło i odstaw do przestygnięcia.
  2. Następnie dodaj do niego jajka, mleko, jogurt naturalny, ekstrakt z wanilii i wymieszaj.
  3. Połącz suche składniki z mokrymi. Dokładnie wymieszaj.
  4. Na koniec dodaj czekoladę deserową (jeśli jest w tabliczce, posiekaj ją na mniejsze kawałki).
  5. Masę przełóż do foremki na muffinki wyłożonej papilotkami. Na środek każdego wgłębienia z masą wciśnij kostkę białej czekolady.
  6. Piecz w 200 stopni C przez 15 - 19 minut. Babeczki są obłędnie pyszne, kto pierwszy ten lepszy :)

przepis powstał przy współpracy z @inmykitchen_pl

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy