Piszinger z kajmakiem orzechowym i bakaliami - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 12
Czas przygotowania: 30 min.

Składniki

Ciasto:
  • 1 opakowanie okrągłych wafli
Nadzienie:Dekoracje:

Przygotowanie

Szybkie wafle to dobry sposób na pozostałą po świętach masę krówkową i orzechy. Robią się praktycznie same!

  1. Masę krówkową przekładamy do miseczki i dodajemy masło.
  2. Miseczkę wstawiamy do kąpieli wodnej i podgrzewamy, aż masa stanie się gładka.
  3. ⅓ masy odkładamy do dekoracji wierzchu.
  4. Orzechy laskowe prażymy na suchej patelni, po czym usuwamy skórki i rozdrabniamy w moździerzu.
  5. Figi kroimy na drobne kawałki.
  6. Bakalie dodajemy do masy.
  7. Blaty waflowe przekładamy masą kajmakowo-bakaliową, a wierzch smarujemy pozostawioną masą i dekorujemy orzechami pekan.

To dobry przepis, gdy najdzie nas poświąteczna ochota na coś słodkiego - do kawy jak znalazł!

Piszinger z kajmakiem orzechowym i bakaliami - Delektujemy.pl

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy