fbpx
Piñata cupcakes - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Piñata cupcakes
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 24
czas przygotowania: 120

Składniki

Ciasto:Krem:
  • 2 opakowania kremu irish cream Delecta
  • 100 ml mleka
  • 250 ml śmietanki 30%
Dekoracja:

Przygotowanie

Piñata zwykle kojarzy się z urodzinową zabawą i... niespodziankami po jej rozbiciu. Nie inaczej będzie w przypadku piñata cupcakes!

  1. Przygotowujemy blaszkę do babeczek i papierowe papilotki. Piekarnik nastawiamy na temperaturę 180 stopni C (bez termoobiegu).
  2. Do miski wbijamy jaja, dodajemy mleko i olej oraz wsypujemy mieszankę do wypieku babeczek - całość miksujemy przez 1 minutę.
  3. Połowę ciasta rozkładamy do 12 foremek (po około 1−1,5 łyżki ciasta) i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 17-23 minuty. Te same czynności powtarzamy dla drugiej porcji ciasta. Babeczki studzimy.
  4. W drugiej misce umieszczamy zawartość opakowania z kremem irish cream i miksujemy z mlekiem i śmietanką.
  5. W wystudzonych babeczkach wycinamy od góry otwory, które wypełniamy kolorową posypką. Otwory wypełniamy kremem, a następnie na wierzchu, za pomocą rękawa cukierniczego lub szprycy wykładamy pozostały krem.
  6. Gotowe cupcakes ozdabiamy kolorową posypką i dodajemy pik.

Przygotowanie proste, ale zdobycie babeczki, podobnie jak w grze w piñatę, wymaga szybkości i refleksu... w dobiegnięciu do talerzyka!

Piñata cupcakes - Delektujemy.pl

Piñata cupcakes

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+