Piñata cupcakes

3 h 12 porcjiŁatwy

Składniki

Ciasto:

Dekoracja:

Pobierz piki

Jak przygotować piñata cupcakes?

Przygotowuję dwie miski i nastawiam piekarnik na temperaturę 180 stopni bez termoobiegu. Następnie w jednej misce mieszam wszystkie suche składniki, a w drugiej łączę mokre. Wlewam mokrą masę do suchych składników i mieszam łyżką chwilę aż składniki się połączą. Ciasto przekładam do papilotek umieszczonych na blaszce i piekę około 30-40 minut.

Krem przyrządzam miksując zawartość opakowania z 300 ml schłodzonego mleka. Upieczone babeczki wyciągam z piekarnika i czekam aż wystygną. W każdej wycinam otwór, do którego wsypuję posypkę. Dziury zaklejam kremem a na wierzchu za pomocą rękawa cukierniczego, wykładam krem, który dodatkowo ozdabiam posypką.

Brak ocen. 1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek
Loading...