Pianka z galaretki w kostkach - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 12
Czas przygotowania: 60 min.

Składniki

Przygotowanie

KROK 1: Dno i boki formy o wymiarach 25 x 25 cm wyłóż papierem do pieczenia. Następnie na dnie ułóż mini biszkopty.

KROK 2: Galaretkę mleczną malinową rozpuść w 250 ml gorącego mleka. Odczekaj 10 minut, aby płyn przestygł, następnie ubij go na sztywną pianę przy pomocy miksera stacjonarnego z końcówką do ubijania śmietany. Piankę malinową przełóż na biszkopty. W analogiczny sposób przygotuj warstwę pianki morelowej, wykorzystując tym razem galaretkę mleczną morelową. Piankę morelową wyłóż na warstwę malinową.
 
KROK 3: Aby przygotować piankę truskawkową, rozpuść galaretkę truskawkową w 250 ml wrzątku. Gdy płyn przestygnie, przelej go do miski i ubij mikserem, aż uzyskasz puszystą konsystencję. Ubijanie galaretki na bazie wody trwa nieco dłużej, niż galaretki mlecznej.
 
KROK 4: Piankę truskawkową wyłóż do formy, a na wierzchu posyp mini piankami marshmallow. Deser wstaw do lodówki na co najmniej 4 godziny. Przed podaniem piankę pokrój w kostkę.
 
Pianka z galaretki w kostkach - Delektujemy.pl

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy