
Pianka z galaretki w kostkach
Trudność:
1 / 3
ilość porcji:
12
czas przygotowania:
60 min.
Składniki
- 100 g mini biszkoptów
- 1 opakowanie Galaretki mlecznej Delecta smak maliny
- 1 opakowanie Galaretki mlecznej Delecta smak moreli
- 500 ml gorącego mleka
- 1 opakowanie Galaretki truskawkowej Delecta
- 250 ml wody
- Mini pianki marshmallow
Przygotowanie
KROK 1: Dno i boki formy o wymiarach 25 x 25 cm wyłóż papierem do pieczenia. Następnie na dnie ułóż mini biszkopty.
KROK 2: Galaretkę mleczną malinową rozpuść w 250 ml gorącego mleka. Odczekaj 10 minut, aby płyn przestygł, następnie ubij go na sztywną pianę przy pomocy miksera stacjonarnego z końcówką do ubijania śmietany. Piankę malinową przełóż na biszkopty. W analogiczny sposób przygotuj warstwę pianki morelowej, wykorzystując tym razem galaretkę mleczną morelową. Piankę morelową wyłóż na warstwę malinową.
KROK 3: Aby przygotować piankę truskawkową, rozpuść galaretkę truskawkową w 250 ml wrzątku. Gdy płyn przestygnie, przelej go do miski i ubij mikserem, aż uzyskasz puszystą konsystencję. Ubijanie galaretki na bazie wody trwa nieco dłużej, niż galaretki mlecznej.
KROK 4: Piankę truskawkową wyłóż do formy, a na wierzchu posyp mini piankami marshmallow. Deser wstaw do lodówki na co najmniej 4 godziny. Przed podaniem piankę pokrój w kostkę.
