Pianka z galaretki w kostkach - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Pianka z galaretki w kostkach
Udostępnij:
Trudność: 1 / 3
ilość porcji: 12
czas przygotowania: 60 min.

Składniki

Przygotowanie

KROK 1: Dno i boki formy o wymiarach 25 x 25 cm wyłóż papierem do pieczenia. Następnie na dnie ułóż mini biszkopty.

KROK 2: Galaretkę mleczną malinową rozpuść w 250 ml gorącego mleka. Odczekaj 10 minut, aby płyn przestygł, następnie ubij go na sztywną pianę przy pomocy miksera stacjonarnego z końcówką do ubijania śmietany. Piankę malinową przełóż na biszkopty. W analogiczny sposób przygotuj warstwę pianki morelowej, wykorzystując tym razem galaretkę mleczną morelową. Piankę morelową wyłóż na warstwę malinową.
 
KROK 3: Aby przygotować piankę truskawkową, rozpuść galaretkę truskawkową w 250 ml wrzątku. Gdy płyn przestygnie, przelej go do miski i ubij mikserem, aż uzyskasz puszystą konsystencję. Ubijanie galaretki na bazie wody trwa nieco dłużej, niż galaretki mlecznej.
 
KROK 4: Piankę truskawkową wyłóż do formy, a na wierzchu posyp mini piankami marshmallow. Deser wstaw do lodówki na co najmniej 4 godziny. Przed podaniem piankę pokrój w kostkę.
 
Pianka z galaretki w kostkach - Delektujemy.pl

Pianka z galaretki w kostkach

Ocena:
1 2 3 4 5

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.
WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze