Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 20
Czas przygotowania: 120 min.

Składniki

Ciasto:

  • 500 g mąki pszennej typu 550
  • 7 g suchych drożdży Delecta
  • 250 ml ciepłego mleka
  • 3 żółtka
  • 1 jajko
  • 50 g cukru
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 60 g rozpuszczonego masła

Dodatkowo:

Krem pistacjowy:

  • 150 g śmietanki kremówki 36%
  • 120 g pasty słodzonej pistacjowej 100%
  • 250 g serka mascarpone
Pączki pistacjowe - wideo - Delektujemy.pl

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy